Pun pariu ca n-ai stiut!
5 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Pun pariu ca n-ai stiut!
Multumesc,macar tu apreciezi munca mea!! Maine vin cu curiozitati despre.....despre ce vrei sa fie,Sys?
Fauna- Vizitator
Despre ce vrei tu!!! :3Fauna a scris: Multumesc,macar tu apreciezi munca mea!! Maine vin cu curiozitati despre.....despre ce vrei sa fie,Sys?
Pai Sys,spune-mi tu....vreau sa am o tema si nu ma pot decide....ce zici?
Fauna- Vizitator
Pai ai putea pune [maine sau cand ai timp :3 ] despre ... cai?Fauna a scris: Pai Sys,spune-mi tu....vreau sa am o tema si nu ma pot decide....ce zici?
Ok...am revenit cu rubrica ,,Stiati ca...?'':
Cai.Stiati ca...?
1.Sampson este numele celui mai inalt cal din lume? El cantarea aproximativ 1.5 tine si masura nu mai putin de doi metri?
2.Dupa temperamentul lor, caii sunt impartiti in trei grupe? Astfel, cei cu “sange fierbinte” sunt folositi in cursele de cai de viteza, cei cu “sange cald” in sporturi precum sarituri peste obstacole iar cei cu “sange rece” sunt utilizati ca animale de povara?
3.Exista o rasa de cai care poate rezista mai multe zile la rand
fara apa sau hrana?
4.Un Shetland(cea mai mica rasa de cai in inaltime ) adult are 100 cm inaltime, iar Falabella ajunge pana la 76 cm?
5.Poneii care au apărut pentru prima dată în Norvegia, proveniţi din specii diferite, se remarcă datorită trăsăturilor specifice, unice. Au capul proporţional cu mărimea corpului, lat şi mare, cu un profil linear. Urechile sunt mici, ascuţite, late la bază?
Cam atat a fost...voi reveni cu informatii despre..SURPRIZA Ce stiati/nu stiati?
Cai.Stiati ca...?
1.Sampson este numele celui mai inalt cal din lume? El cantarea aproximativ 1.5 tine si masura nu mai putin de doi metri?
2.Dupa temperamentul lor, caii sunt impartiti in trei grupe? Astfel, cei cu “sange fierbinte” sunt folositi in cursele de cai de viteza, cei cu “sange cald” in sporturi precum sarituri peste obstacole iar cei cu “sange rece” sunt utilizati ca animale de povara?
3.Exista o rasa de cai care poate rezista mai multe zile la rand
fara apa sau hrana?
4.Un Shetland(cea mai mica rasa de cai in inaltime ) adult are 100 cm inaltime, iar Falabella ajunge pana la 76 cm?
5.Poneii care au apărut pentru prima dată în Norvegia, proveniţi din specii diferite, se remarcă datorită trăsăturilor specifice, unice. Au capul proporţional cu mărimea corpului, lat şi mare, cu un profil linear. Urechile sunt mici, ascuţite, late la bază?
Cam atat a fost...voi reveni cu informatii despre..SURPRIZA Ce stiati/nu stiati?
Fauna- Vizitator
10. Pentru fiecare om de pe Terra exista circa 200 de milioane de insecte. Numai termitele ne depasesc intr-un raport de 10 la 1.
11. Balena albastra este animalul care produce cele mai puternice sunete (pana la 188 de decibeli). Un astfel de sunet poate fi receptat prin apa la o distanta de pana la 850 de kilometri.
12. Te-ai gandit cata benzina ti-ar trebui ca sa poti inconjura planeta cu propriul automobil? Ei bine, in rezervorul unui avion Boeing poate incapea suficient combustibil incat sa poti face acest lucru de patru ori.
13. Stiti care sunt cei mai mari consumatori de Coca-Cola din lume? Daca ati raspuns islandezii, ati dat raspunsul corect...
14. Stiti care este apetitul unui furnicar sud-american? Ei bine, acesta poate ingera pana la 30.000 de furnici... pe zi.
15. Cei mai tineri parinti din istorie ( doi copii cu varste de 8, respectiv 9 ani) au trait in China. Copilul lor s-a nascut in anul 1910.
16. Vreti sa stiti care este regiunea cu cea mai scazuta criminalitate? Incercati Quebec, Canada. Rata criminalitatii in aceasta zona este similara cu cea inregistrata intr-un parc Disney World, aproape 0.
17. Se estimeaza ca in lume exista circa 1 miliard de vite. 200 de milioane dintre ele traiesc numai in India, acolo unde sunt considerate animale sfinte.
18. In urma cu 5 ani, 60% dintre cumparatorii din supermarketurile lumii plateau cu bani gheata. Astazi, procentul este de doar 50%. Se estimeaza ca in anul 2011, doar 39% dintre cumparatori vor mai plati cu bani gheata in detrimentul cardurilor.
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Morpho.
Menelaus Blue Morpho este de departe unul dintre cei mai apreciati fluturi apartinand acestei specii. Intalnit in general in America Centrala si de Sud, Menelaus Blue Morpho, are, asa cum spune si numele, aripile de un albastru electrizant, cele ale masculilor fiind insa mai aprins colorate decat ale femelelor.
Partea de dedesubt a aripilor lasa impresia unui mozaic ce imbina culori precum maro, gri, negru si rosu ceea ce ii ajuta sa devina practic invizibili in fata pradatorilor, aceste culori confundadu-se din anumite pozitii cu frunzisul padurilor. Coloratura mai aprinsa a aripilor masculului are rolul de a intimida rivali ce indraznesc sa zboare pe teritoriul lor.
Menelaus Blue Morpho este de departe unul dintre cei mai apreciati fluturi apartinand acestei specii. Intalnit in general in America Centrala si de Sud, Menelaus Blue Morpho, are, asa cum spune si numele, aripile de un albastru electrizant, cele ale masculilor fiind insa mai aprins colorate decat ale femelelor.
Partea de dedesubt a aripilor lasa impresia unui mozaic ce imbina culori precum maro, gri, negru si rosu ceea ce ii ajuta sa devina practic invizibili in fata pradatorilor, aceste culori confundadu-se din anumite pozitii cu frunzisul padurilor. Coloratura mai aprinsa a aripilor masculului are rolul de a intimida rivali ce indraznesc sa zboare pe teritoriul lor.
zinzimima- Webkinz Signature
- Gen : KinzCash : 620792
Sper ca nu te superi daca am sa continui si eu cu cele 100 curiozitati
7.Irlanda este singura tara europeana in care nu exista serpi.
sely01- Webkinz Signature
- Gen : KinzCash : 230977
Nu continua, te rog . Pun eu cateva in fiecare zisely01 a scris:Sper ca nu te superi daca am sa continui si eu cu cele 100 curiozitati
Of-Of-Of....ce inactiva am fost
De aceea revin cu curiozitatile surpriza promise.... :
Albinele si alte insecte
1.Albert Einstein ar fi prezis ca daca albinele ar disparea brusc, din diverse cauze, omenirea ar mai supravietui pentru doar inca 4 ani.
2.Este adevarat ca urechelnitele ne intra in urechi, unde penetreaza timpanul si apoi depun oua?
Fals!
Probabil ca acest mit vine de la numele lor.
Urechelnitele sunt insa insecte si nu viermi, ele se hranesc cu plante si alte mici insecte.
E posibil ca de-a lungul timpului unele urechelnite sa fi ajuns in organele auditive ale unor persoane, dar nu mai des decat ar face-o si alte insecte.
Intrebati-va cate persoane stiti care sa fi patit asa ceva... (nu stiam asta )
3.Probabilitatea sa fiti intepati de o albina este mult mai mare intr-o zi cu vant decat intr-o zi linistita.
Daca ati fost intepati de o albina, pentru a scoate acul, nu folositi o penseta, deoarece creste riscul sa stoarceti si mai mult venin in rana. Folositi un obiect curat, dezinfectat daca se poate, incercand sa scoateti acul dintr-o parte, sau de jos in sus, apasand, fara a-l rupe. Spalati apoi rana cu apa cu mult sapun. (interesanta partea cu vantul... )
4.Ochiul libelulei este format din mai mult de 30 mii ochi simpli.
5.Exista o specie de musca: Cephenomia al carei zbor depaseste viteza sunetului? Ea se deplaseaza cu 1300 km/h.
Sper ca v-au placut....ce zici,Sys? :bball:
De aceea revin cu curiozitatile surpriza promise.... :
Albinele si alte insecte
1.Albert Einstein ar fi prezis ca daca albinele ar disparea brusc, din diverse cauze, omenirea ar mai supravietui pentru doar inca 4 ani.
2.Este adevarat ca urechelnitele ne intra in urechi, unde penetreaza timpanul si apoi depun oua?
Fals!
Probabil ca acest mit vine de la numele lor.
Urechelnitele sunt insa insecte si nu viermi, ele se hranesc cu plante si alte mici insecte.
E posibil ca de-a lungul timpului unele urechelnite sa fi ajuns in organele auditive ale unor persoane, dar nu mai des decat ar face-o si alte insecte.
Intrebati-va cate persoane stiti care sa fi patit asa ceva... (nu stiam asta )
3.Probabilitatea sa fiti intepati de o albina este mult mai mare intr-o zi cu vant decat intr-o zi linistita.
Daca ati fost intepati de o albina, pentru a scoate acul, nu folositi o penseta, deoarece creste riscul sa stoarceti si mai mult venin in rana. Folositi un obiect curat, dezinfectat daca se poate, incercand sa scoateti acul dintr-o parte, sau de jos in sus, apasand, fara a-l rupe. Spalati apoi rana cu apa cu mult sapun. (interesanta partea cu vantul... )
4.Ochiul libelulei este format din mai mult de 30 mii ochi simpli.
5.Exista o specie de musca: Cephenomia al carei zbor depaseste viteza sunetului? Ea se deplaseaza cu 1300 km/h.
Sper ca v-au placut....ce zici,Sys? :bball:
V3v3rita- Vizitator
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum